Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Let's do it Greece 2014

Συνάντηση εργασίας για την Πανελλήνια Δράση «Lets do it Greece 2014»



Η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας διοργάνωσε στις 19 Φεβρουαρίου, στο κτήριο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, την πρώτη συνάντηση εργασίας για την Πανελλήνια Δράση «Let’s do it Greece 2014». Στη συνάντηση η οποία συντονίστηκε από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Καρακλιούμη παρευρέθησαν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» και εκπροσώπους των οικείων Δήμων. Κύριος στόχος της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο συντονισμός των δράσεων του εθελοντικού καθαρισμού, του εξωραϊσμού και της ανάπλασης τοπίων με την παράλληλη συμβολή της τοπικής κοινωνίας και την προβολή τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς των θετικών αποτελεσμάτων του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της συνεργασίας.

Αναφέρθηκαν τα αποτελέσματα της περσινής δράσης, έγινε η καταγραφή των αναγκών σε θέματα καθαριότητας από κάθε Δήμο χωριστά, εκτιμήθηκε ως απαραίτητη η πρόσκληση για συμμετοχή και συνεργασία στους τοπικούς παράγοντες, η προβολή της δράσης από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η καταγραφή του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η προμήθεια του από τις τοπικές φορείς ή χορηγούς που θα συμμετέχουν εθελοντικά και σε πρώτη φάση συζητήθηκαν διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες για  την πραγματοποίηση της δράσης.

Φέτος για πρώτη φορά  εκτός από την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, οι δράσεις του «Let’s do it Greece» θα κρατήσουν μια ολόκληρη εβδομάδα από 31 Μαρτίου έως 6 Απριλίου, όπου σχεδιάζεται ο συντονισμένος καθαρισμός όλου του Υμηττού με την συμμετοχή των 12 Δήμων που συνορεύουν με αυτόν, των εθελοντικών φορέων, των σχολείων και των πολιτών. Με την υπ΄αριθμ.πρωτ. 14381/Γ7/03-02-2014 δόθηκε η έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014» για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στις σχολικές μονάδες.

Τέλος συζητήθηκε  η δημιουργία υπεύθυνων τοπικών δικτύων για την υιοθεσία διάφορων περιοχών του Υμηττού, των παραλιών και άλλων δημοτικών χώρων, με σκοπό την συνεχή διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και την ανάδειξη της φυσικής τους ομορφιάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου