Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ημερίδα "Τα ναρκωτικά στην Ελλάδα" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου στις 8-2-2014

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου διεξήχθη η ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα με θέμα τα Ναρκωτικά στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Δ. Μοσχάτου-Ταύρου.

Οι εκλεκτοί ομιλητές, συζήτησαν θέματα δημογραφίας των ουσιών, μεθόδους θεραπείας, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες ακολουθούμενες και σχεδιαζόμενες πολιτικές, τις σχετιζόμενες με τα ναρκωτικά λοιμώξεις, την έννοια της "Μείωσης Βλάβης" (harm reduction) και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάθε θεματική ενότητα ακολούθησε συζήτηση με το κοινό. Επιπλέον, ο γνωστός φωτοειδησεογράφος κ. Ιάκωβος Χατζησταύρου, παρουσίασε υλικό από το λεύκωμα φωτογραφίας που εκδόθηκε με τίτλο "Drugs - Παραμύθι - Addicts" με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, και το οποίο διανεμήθηκε σε ομιλητές και ακροατές.

Την έναρξη της ημερίδας χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν.Τ. κ. Μαρία Καρακλιούμη, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ρένα Βασιλάκη, ενώ την Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά εκπροσώπησε η κ. Εύη Παπαλόη.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών έχουν καταγραφεί και τα πρακτικά της Ημερίδας θα είναι διαθέσιμα σε ηλεκτρονική μορφή από τη σελίδα μας ως το Μάρτιο του 2014.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου