Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ολοκλήρωση του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής "Ζωγραφίζοντας την Ελλάδα"




Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 1η Απριλίου, στο κτήριο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων (παλιό πιλοποιείο Πουλοπούλου) συνήλθε η κριτική επιτροπή του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Ζωγραφίζοντας την Ελλάδα» που διοργάνωσε ο οργανισμός Heritage and Museums (Η&Μ) υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Κέντρου Τεχνών Πλάκα.

Η επιτροπή που αποτελείτο από τον εικαστικό κ. Αχιλλέα Δρούγκα, τον εικαστικό και καθηγητή της ΑΣΚΤ κ. Γιώργο Λαζόγκα, τον δημοσιογράφο-σκηνοθέτη κ. Δημήτρη Τρίκα, τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κ. Ελένη Κάραμποτ και την Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθήνας κ. Μαρία Καρακλιούμη, συσκέφθηκε επί μακρόν πριν καταλήξει στην τελική επιλογή των έξι έργων που θα βραβευθούν από τον οργανισμό H&M. Τα έργα που επελέγησαν ήταν εντός της δοσμένης θεματολογίας και ικανοποιούσαν τρία ακόμη κριτήρια: την πρωτοτυπία, τη ζωγραφική διάθεση και την εικαστική προσέγγιση με την ξεχωριστή παιδική ματιά.



Τα έργα θα εκτεθούν στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας (στάση Μετρό «Μέγαρο Μουσικής») από τις 12 Απριλίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. όπου θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των νικητών του διαγωνισμού.

Χίλιοι και πλέον μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής ανταποκρίθηκαν στο εικαστικό κάλεσμα με θέμα «Ήρωες, Θεοί, Ηγέτες» και «Φως και Χρώμα της Ελλάδας» Η αρχική αξιολόγηση και η προεπιλογή των έργων των μαθητών έγινε από επιτροπή καθηγητών του Κέντρου Τεχνών Πλάκα, το οποίο προσφέρει υποτροφίες στους νικητές.
Το πρώτο βραβείο του Διαγωνισμού, προσφορά του οργανισμού Heritage and Museums, είναι ένα τριήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στο Βέλγιο με ξεναγήσεις σε παγκοσμίου φήμης μουσεία, συνοδεία ενός γονέα. Όλοι οι μαθητές θα λάβουν αποδεικτικό συμμετοχής.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει σε μια εποχή κρίσης, αξιόλογες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού ρόλου της τέχνης και στρέφουν το ενδιαφέρον των μαθητών και των οικογενειών τους στη διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου