Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Διαγωνισμός Ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Περιφέρεια Αττικής, η μη κερδοσκοπική οργάνωση Heritage & Museums (Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά & Μουσεία), ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Κέντρο Τεχνών Πλάκα, διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής και προσφέρουν ως πρώτο βραβείο ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Βέλγιο με ξεναγήσεις σε παγκοσμίου φήμης μουσεία, συνοδεία ενός γονέα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η υποστήριξη του εκπαιδευτικού ρόλου της τέχνης και των μουσείων, και η ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των οικογενειών τους για τη διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Heritage & Museums θα στηρίξει με σημαντικά βραβεία αυτή την πολιτιστική δράση, με σκοπό να την αναδείξει σε θεσμό και κάθε χρόνο, ταλαντούχα παιδιά να επισκέπτονται μουσεία που έχουν βραβευθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης, και από το European Museum Forum (EMF).

Θέματα του φετινού Διαγωνισμού:
  • «Ήρωες, Θεοί, Ηγέτες» είναι το θέμα για τους μαθητές του δημοτικού, οι οποίοι καλούνται να εικονογραφήσουν τα πρόσωπα και τα ανδραγαθήματα εκείνων που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για επιβίωση του Ελληνικού Έθνους και αναφέρονται στην ιστορία, τη μυθολογία, τον πολιτισμό.
  • «Φως και Χρώμα της Ελλάδας» είναι το θέμα για τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου, οι οποίοι καλούνται να ταξιδέψουν έστω και νοερά στην Ελλάδα, να εμπνευστούν από τα μουσεία μας, το περιβάλλον, τις τέχνες, τις καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων και να τα αποδώσουν με χρώμα και φως.

Η αξιολόγηση των έργων, τα οποία πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 21 Μαρτίου, θα γίνει από επιτροπή καθηγητών-εικαστικών και όσα επιλεγούν θα παρουσιαστούν σε Έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 12 έως τις 27 Απριλίου 2013.

Ο νικητής του διαγωνισμού για μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου θα επισκεφθεί για τρεις μέρες το Βέλγιο με έναν από τους γονείς του. Εκεί θα ξεναγηθούν από προσωπικότητες παγκοσμίου κύρους από τον χώρο των μουσείων, στο Gallo-Romeins Museum στο Τόνγκερεν (βραβευμένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως το καλύτερο μουσείο της Ευρώπης) αλλά και σε σημαντικά μουσεία των Βρυξελλών. Το Κέντρο Τεχνών Πλάκα προσφέρει υποτροφίες στους ταλαντούχους μαθητές.

Περισσότερες λεπτομέρειες και τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.heritage-museums.com. Ε-mail: lildechav@yahoo.fr
Επικοινωνία: 6932746856, 6977253266.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου