Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου: Ωδείο Καλλιθέας


  
Καλλιθέα, 4 Δεκεμβρίου 2013



Το Δημοτικό Ωδείο Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης» κινδυνεύει άμεσα να κλείσει τις πόρτες του στους 500 εγγεγραμμένους μαθητές αναστέλλοντας το διδακτικό του έργο.

Το Ωδείο από το 2012 συνεργάζεται με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Συγχορδία» για την παροχή υπηρεσιών μουσικής εκπαίδευσης. Η προγραμματική σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης Δήμου Καλλιθέας συνυπογράφεται όπως ορίζει ο νόμος από την Περιφέρεια Αττικής, για την οποία δεν προκύπτει κόστος.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης 3/12, ο περιφερειακός σύμβουλος και κατά δήλωση του Καλλιθεάτης κ. Γ. Μαργαρίτης, παρενέβη αμφισβητώντας τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμος και ζήτησε την αναβολή της διαδικασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Μ. Καρακλιούμη, αφού κατά την εισήγησή της παρουσίασε αναλυτικά το έργο του Ωδείου Καλλιθέας επεσήμανε ότι «τα έργα διάνοιας δε μπορεί να κρίνονται όπως τα έργα οδοποιίας» και διαφώνησε στην προοπτική αναβολής της συζήτησης. Σημείωσε δε ότι η εισήγηση της περσινής σύμβασης ήταν πανομοιότυπη και είχε ψηφιστεί χωρίς αντιρρήσεις.



Μετά την αναβολή του θέματος η κ. Μ. Καρακλιούμη δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος αρμόδιος επί των Οικονομικών στο Δήμο Καλλιθέας που μπορεί να αποσαφηνίσει τις απορίες εκείνων που τις διατυπώνουν. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον το θέματα που αφορούν στον πολιτισμό θα τύχουν και πολιτισμένης αντιμετώπισης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου