Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

3ο Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου έκφρασης και δημιουργίας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Παιδιού στις 11 Δεκεμβρίου, το Παιδικό Φεστιβάλ Λόγου, Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα στο Γυάλινο Κτήριο των Ολυμπιακών Ακινήτων στην Καλλιθέα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου υποδέχτηκε τους μικρούς του φίλους, για τρίτη συνεχή χρονιά.

Μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν μέσα από τους μύθους του Αισώπου, το Θέατρο Σκιών και το κουκλοθέατρο, στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και του ονείρου. Μέσα από τις διαδραστικές παραστάσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά παίζοντας, εκφράστηκαν με την μουσική την κίνηση και το θέατρο, απασχολήθηκαν δημιουργικά φτιάχνοντας μικρά έργα τέχνης από κέικ. Επίσης βραβεύτηκαν με χάρτινα μετάλλια, δικής τους δημιουργίας για την περιβαλλοντική συνείδησή τους από την «Ώρα για Δράση». Τέλος με ένα πολύ επίκαιρο για τη σημερινή εποχή εκπαιδευτικό πρόγραμμα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα εκφοβισμού στο σχολείο και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο και παράλληλα ενημερώθηκαν για τους τρόπους διαχείρισης τέτοιων περιστατικών εκφοβισμού. 


Πιστεύουμε ότι σε αυτήν την δύσκολη εποχή που όλοι βιώνουμε, προσφέραμε στα παιδιά λίγες στιγμές χαράς, γέλιου, παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης. Στο χώρο των εκδηλώσεων φιλοξενήθηκε bazaar από το Σύλλογο «ΠΙΣΤΗ». Ευχαριστούμε τέλος το Δήμο Καλλιθέας για τη διάθεση του χώρου και την ουσιαστική του μέριμνα για την διοργάνωση της εκδήλωσης, το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών για την καλλιτεχνική οργάνωση και την επιστημονική υποστήριξη, τη “Unicef”, τα “Παιδικά χωριά S.O.S”, την “Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.”, το “Χατζηκυριάκειο ΄Ιδρυμα”, την “Ώρα για Δράση”, την “Πίστη”, το «Εργαστήρι Μελέτης της παιδικής ηλικίας» για τη συμπαράσταση τους, το Ζαχαροπλαστείο Le Votre Piree, το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι και την Rainbow Waters εταιρεία ψυκτών και οικιακών φίλτρων νερού, ως χορηγούς της εκδήλωσης και το «The machine» ως χορηγό επικοινωνίας. 


Πληροφορίες και Φωτογραφίες από το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ: http://paidikofestival.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου