Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Διαβούλευση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και την αντιμετώπιση των φαινομένων παραμεμπορίου



Δελτίο Τύπου

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, στο κτήριο της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιήθηκε παρουσία των ενδιαφερόμενων φορέων, το πρώτο σκέλος της Διαβούλευσης για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας.


Στην πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχου Νότιου Τομέα Αθήνας κ. Μαρίας Καρακλιούμη, εκτός των προέδρων των εμπορικών συλλόγων της περιοχής, ανταποκρίθηκαν ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλειος Κορκίδης, ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Δημήτριος Γιατράς καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Θεόδωρος Ρέππας.


Από την συνάντηση προέκυψε ότι δεν διαφαίνεται ανάγκη να λειτουργήσουν τα καταστήματα άλλες Κυριακές πέραν των επτά καθορισμένων από το νόμο, παρά τις προτάσεις που κατατέθηκαν για ειδική μεταχείριση τουριστικών ζωνών, ενώ ακούστηκαν και απόψεις εναντίον της λειτουργίας των καταστημάτων οποιαδήποτε Κυριακή.


Στο δεύτερο σκέλος της συνάντησης που είχε θέμα το παραεμπόριο, ο Γ.Γ. Εμπορίου ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πορεία του αγώνα κατά του παραεμπορίου ενώ απάντησε σε ερωτήσεις, προανήγγειλε την επαναδραστηριοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας σε θέματα ελέγχου παράνομων αγορών και υπαίθριων πωλητών στο άμεσο μέλλον ενώ σημείωσε προς διερεύνηση καταγγελίες των εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων.


«Η μάχη για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και την καλή λειτουργία της αγοράς είναι συλλογική υπόθεση. Μας αφορά όλους και έχει συνέπειες στη ζωή μας. Σε αυτή την προσπάθεια η Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας θα συμβάλλει με τις δυνάμεις της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας κ. Μαρία Καρακλιούμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου