Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ψηφιακή Μάθηση και Σχολικό Video Project

Αθήνα, 10 Απριλίου 2014


To SEA είναι ένα πρόγραμμα ψηφιακής μάθησης με θέμα την επικοινωνία της επιστήμης. Υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα Αθήνας και αφορά Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές καλούνται να φτιάξουν ομάδες από 2 μέχρι 5 άτομα, να δημιουργήσουν το δικό τους video διάρκειας από 3 μέχρι 5 λεπτά με θέμα τη θάλασσα και να το ανεβάσουν στην πλατφόρμα του SEA μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.

Οι μαθητές θα καθοδηγούνται καθόλη την διάρκεια της δημιουργικής τους προσπάθειας από τους μέντορες του προγράμματος, μια ομάδα νέων επιστημόνων που έχουν διακριθεί στην επικοινωνία της επιστήμης.

Μετά την ολοκλήρωση των videos οι μαθητές θα τα «ανεβάσουν» σε έναν ειδικά διαμορφωμένο ιστότοπο και κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες στην επικοινωνία της επιστήμης, θα επιλέξει τις 10 καλύτερες συμμετοχές σε εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου 2014. Οι νικητές του διαγωνισμού SEA θα κερδίσουν βραβεία τεχνολογίας Kinect και φωτογραφικές μηχανές για υποβρύχιες λήψεις.

Το θέμα του προγράμματος

Η Περιφερειακή Ενότητα ΝΤ, με το μεγαλύτερο μέρος του παραλιακού μετώπου να είναι εντός χωρικής της αρμοδιότητας, έχει επιλέξει τη θάλασσα ως θέμα του διαγωνισμού. Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να είναι σχετικά με τις ακόλουθες θεματικές:

Μεσόγειος Θάλασσα
Θαλάσσια βιοποικιλότητα
Θαλάσσιο τσουνάμι
Παράκτια ζώνη και κλιματική αλλαγή
Θαλάσσια ρύπανση (βιομηχανική, γεωργική, αστική)
Θάλασσα και οικονομική ανάπτυξη (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλιεία, τουρισμός, θαλάσσιος στόλος)


Στόχοι του προγράμματος

Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία  
ü  να αποκτήσουν γνώσεις που αφορούν το θαλάσσιο περιβάλλον
ü  να εντοπίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο
ü  να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα του θαλάσσιου περιβάλλοντος να αποκτήσουν κίνητρο για ανάληψη δράσης σε σχέση με την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα

Συμμετοχή και εκπαίδευση στο Athens Science Festival
Όλες οι ομάδες των συμμετεχόντων μαθητών θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο (workshop) επάνω στην επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων και στη δημιουργία ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου 2013 στο πλαίσιο του 1ου Athens Science Festival, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Αθήνα).

Όλες οι ομάδες θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής και θα έχουν δωρεάν είσοδο στον χώρο του φεστιβάλ για την ημέρα της εκδήλωσης.


Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:


Πρόγραμμα School lab
Πρόγραμμα School lab
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Οργάνωση - Τεχνική Υποστήριξη
Μαρία Μαμούρη
Φιλίππα Μάρθα Χριστόφαλου
211 22 61 319
210 36 92 337
6944 5758 97
6932 32 49 32
mariamamouri@gmail.com
filippamx@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου