Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση για την Πανελλήνια Δράση Let’s do it Greece 2014

Συνάντηση για την Πανελλήνια Δράση Lets do it Greece 2014


Στο γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ν.Τ.Α. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση της Δράσης Lets do it Greece 2014 με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής Ώρα για Δράση και τη συμμετοχή της κ. Angelika Tamme, εκπροσώπου της Εσθονίας στον οργανισμό Lets do it world! και μέλους της παγκόσμιας επιτροπής διοργάνωσης.

Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της περσινής δράσης, οι νέες εξελίξεις και τα θέματα συντονισμού της φετινής δράσης που έχει δρομολογηθεί για το β’ τρίμηνο του 2014. Σε αντίθεση με την μέχρι τώρα πρακτική, οι δράσεις του « LetsDo it!» θα κρατήσουν μια ολόκληρη εβδομάδα με events , παρουσιάσεις και δράσεις, και θα κορυφωθούν πανηγυρικά την Κυριακή με τοπικές δράσεις καθαρισμού ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι τρόποι που με τους οποίους η Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα θα μπορούσε να στηρίξει την Ώρα για Δράση στη δημιουργία ενός υπεύθυνου τοπικού δικτύου περιοχών υιοθεσίας, συνεχούς προστασίας και διατήρησης του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, με τη βοήθεια φορέων, συλλόγων, οργανωμένων ομάδων εθελοντών και σχολείων.


Στη συνάντηση, τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διάδοση του εθελοντισμού και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το περιβάλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου