Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

"Ζωγραφίζοντας την Ελλάδα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Βέλγιο ήταν το πρώτο βραβείο του μαθητικού διαγωνισμού «Ζωγραφίζοντας την Ελλάδα», που διοργανώθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση Heritage & Museums σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΟΠΑΝΔΑ, το Κέντρο Τεχνών Πλάκα και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από τα 2500 δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Περιφέρειας Αττικής και οι νικητές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης με τα έργα 71 μαθητών, στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων παρουσία τριακοσίων γονέων, μαθητών, της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθήνας Μαρίας Καρακλιούμη, εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, του Δήμου Αθηναίων, διπλωματών και του πρέσβη του Βελγίου Μαρκ Βαν Ντεν Ρικ.

Η επιλογή των έργων έγινε από Επιτροπή στην οποία συμμετείχαν προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, μεταξύ των οποίων και οι καθηγητές κ. Αχ. Δρούγκας και Γ. Λαζόγκας της Σχολής Καλών Τεχνών και οι δημοσιογράφοι Ελ. Κάραμπορτ, Δ. Τρίκας, επίσης μέλος της επιτροπής ήταν η Ιστορικός Τέχνης, εικαστικός Κατερίνα Ζαχαροπούλου και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Μ. Καρακλιούμη.
Η νικήτρια του διαγωνισμού, η 13χρονη Συμέλα Παπαδογιαννάκη επισκέφθηκε το Βέλγιο μαζί με τη μητέρα της και την Πρόεδρο της Heritage & Museums Λίλα Ντε Τσάβες.

Ξεναγήθηκαν σε βραβευμένα από το European Museum Forum μουσεία μεταξύ των οποίων το Gallo-Romeins Museum στο Tongeren, το STAM στη Γάνδη και το MAS, Ιστορικό Μουσείο της Αμβέρσας. Η ταλαντούχος μαθήτρια κέρδισε επίσης μία υποτροφία για σπουδές στη ζωγραφική από το Κέντρο Τεχνών Πλάκα και μια ηλεκτρονική ταμπλέτα. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν επαίνους από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό και την Πρόεδρο του Heritage & Museums.

Η Περιφέρεια Αττικής, την εποχή αυτή της γενικευμένης κρίσης, κρατά αμείωτη την προσήλωση της στις αξίες της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και με ίδια μέσα αλλά και συνέργειες με αξιόλογους φορείς, δίνει μήνυμα αισιοδοξίας. Ο Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής έχει όλα τα φόντα να γίνει ετήσιος θεσμός. Η Περιφέρεια Αττικής θα εκδώσει έγχρωμο λεύκωμα με τα 70 έργα των μαθητών που εκτέθηκαν στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου