Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση εργασίας για το παραεμπόριο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28 Νοεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου, συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, που συγκάλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Αθήνας κ. Μαρία Καρακλιούμη. Στη συνάντηση κλήθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ και υπάλληλοι του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα. Τη συζήτηση άνοιξαν ο Γ.Γ. Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός και ο επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου αντιμετώπισης του παραεμπορίου (ΣΥΚΑΠ), πρώην αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ κ. Δημήτριος Μπουλούκος.
στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δήμων της ΠΕ Νότιας Αθήνας ενώ οι Δήμοι Αγ. Δημητρίου και Ελληνικού-Αργυρούπολης εκπροσωπήθηκαν και από τους Δήμαρχους κ. Μαρία Ανδρούτσου και κ. Χρήστο Κορτζίδη.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα είδη του παραεμπορίου και η προέλευση των διατιθέμενων ειδών, οι τρόποι εισαγωγής στη χώρα μας, οι τρόποι διακίνησής τους, τα μέσα που παρέχει ο νόμος για την αντιμετώπισή του και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργεί στους νόμιμους επιχειρηματίες και το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ τέθηκαν στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και των Τμημάτων Εμπορίου, τα οποία συνοψίστηκαν στην υποστελέχωση των υπηρεσιών, την έλλειψη υποδομών, την ανεπαρκή ή ανύπαρκτη εκπαίδευση, την έλλειψη νομικά ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων και τον κίνδυνο της φυσικής εμπλοκής με εγκληματίες. Συζητήθηκε επίσης η πρόοδος που έχει επιτευχθεί ανά δήμο, και κεντρικά με την λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου καταγγελιών.

Συμφωνήθηκε να γίνουν τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο ώστε να είναι σαφή τα όρια των αρμοδιοτήτων των ελεγκτικών οργάνων και από την πλευρά τους οι επιτελείς της Γ.Γ. Εμπορίου επισήμαναν ότι θα ζητήσουν τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου