Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Νέα κατάσχεση μη ασφαλών ακατάλληλων τροφίμων από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Οι ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο εκτάκτων ελέγχων σε ψυκτικές εγκαταστάσεις Εμπορίας Κρέατος και ειδών Διατροφής, οι οποίες εδρεύουν στον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής, προέβησαν σε κατάσχεση 478,5 κιλών κατεψυγμένου κρέατος αγριογούρουνου προέλευσης Βουλγαρίας, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως μη ασφαλές - ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκε από την αγορά και καταστράφηκε.

Η σχετική έκθεση διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία για την επιβολή και διοικητικών κυρώσεων (πρόστιμο).

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων, τους οποίους έχουν εντείνει και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου